Το Yerba maté είναι ένα ποτό που παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα και τα στελέχη του δέντρου Ilex paraguarensis που προέρχεται από την Αργεντινή, τη Χιλή, το Περού, τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Είναι ένα διεγερτικό ποτό που περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
Χρήση
Για την προετοιμασία του ματ έγχυσης, τα αποξηραμένα κιμά φύλλα του Yerba maté τοποθετούνται μέσα σε ένα ματ κύπελλο και προστίθεται ζεστό νερό (περίπου 70 ° C). Η έγχυση απορροφάται από έναν μεταλλικό σωλήνα που ονομάζεται “bombilla” που έχει ένα σουρωτήρι στο κάτω άκρο του για να αποτρέψει την κατάληξη των φύλλων στο στόμα σας.